Filmtips

Tänkte tipsa om 2 filmer jag sett ett antal ggr och som fortfarande är lika bra.


Först PhoneBooth, en Thriller från 2002 med Colin Farrell i huvudrollen. Jag har tipsat andra om den, som först inte varit lockade att se den då jag säger att den utspelar sig i en telefonkiosk. Men jag har bara fått höra att den är jättebra efter att dom sett den!

Stu Shepart (Colin Farrell) är en arrogant PR-konsult som ljugit sig till framgång i New York. Hela hans liv förändras när han svarar på ett samtal i en telefonkiosk som han använt när han bedragit sin fru.

Nu är han utelämnad till den som ringt (Kiefer Sutherland), en osynlig krypskytt någonstans på hustaken ovanför, som håller honom gisslan med krav på att han ska berätta sanningen för sin fru (Radha Mitchell) och sin flickvän (Katie Holmes). Även om han litar till sin rappa handlingsförmåga och den osannolika hjälpen från en polisman (Forest Whitaker) att komma levandes ur situationen så kommer Stu's liv att förändras för alltid. Denna originella spännande thriller av Joel Schumacher (Batman Forever, 8MM, Falling Down) är actionspäckad och fylld av spänning när hela New York står still i väntan på en dramatisk upplösning.

Nästa film är American Outlaws från 2001 och även där spelas huvudrollen av Colin Farrell.

I en liten stad på landsbygden i USA går ett gäng unga rebeller ihop för att kräva tillbaka land som en korrumperad järnvägsbaron tagit ifrån dem. De är målmedvetna i sina vågade kupper och skyr inga medel för att genomföra sin blodshämnd. Ingen är mer beryktad och fruktad än deras ledare, en karismatisk ung fredlös vid namn Jesse James...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0