Sjuk :(




Julen 2010

Julen spenderades först hos farmor och farfar. Massa god mat och julklappsutdelning. Kom dit när bror och hans lilla familj skulle åka därifrån, men det gjorde inget för vi skulle ses senare.
Fick pengar att köpa biljett till musikalen Romeo & Julia och glad blev jag! :D Dyra biljetter så nu slipper jag ju betala dom själv. *yay*

Jag gav farfar en ofärdig kniv som jag håller på med, han blev så glad att tårarna kom! <3 Farmor fick sig en get. *hihi* Himla bra klappar faktiskt.

Sen åkte jag och mamma vidare, hem för att hämta nya klappar och iväg ut i skogen, till Veras brors underbart fina hus. Blev varnade via mobilen efter vägen - strömavbrott!!! *haha* Praktiskt på julafton liksom och det va borta ett par timmar. Men det va mysigt, massa stearinljus och en väldigt hög gran som lös.


Tomten kom!!!
Och läskig va den... Maja va livrädd, grät och gömde sig bakom händerna.
Vi fick skicka iväg Tomten efter sådär 3 paket och lilltjejen sa högt och glatt hejdå bakom händerna 2 ggr. Vågade titta fram och vinka när Tomten va på väg ner för trappan och på tryggt avstånd.. Lilla söta tjejen va inte sig själv på 10-15 min efter det, hon va knäpptyst innan hon kom igång igen!

   

Fick mer klappar och det blev bla pussel, böcker, eltandborste och smycken. :)

Juldagen va lugn och Annandagen blev mys. Till morbror och moster på eftermiddagen för mera julmat och underbart att umgås med båda kusinerna! <3 Har inte träffat Sarah och hennes Jonas på ca 2 månader.
Maja höll lådan, jösses va oblyg hon vahelt plötsligt! Det kollades på foton från i somras, från Rhodos och 10:e kampen och spelades spel. Det gick alldeles för snabbt och jag längtar tills vi kan umgås allihop igen!

Romeo & Julia

Första helgen i april kommer bli en stjärnspäckad och oförglömlig helg. Har nyss fixat biljetter till Romeo & Julia på Göta Lejon!!! :D
Och dagen efter, på väg hem blir det EMD i Örebro. Maaagiskt. <3

God jul


Julfrågor

Vad måste finnas på julbordet?
Potatisgratäng, rödkål, julskinka och revbensbjäll.. Det är praktiskt taget nästan allt jag äter från julbordet. :P

Favorit jullåt?
Tänd ett ljus med Triad är stora favoriten, men många på EMDs Välkommen Hem är underbara.

Vad önskar du dig allra mest i julklapp?
Systemkamera. Fast det kommer jag garanterat inte att få.

Ingen jul utan?
Familjen! Utan dom vore hela högtiden misslyckad.

Vad klarar du dig utan på julbordet?
Dopp i grytan och sill.

Hur tänker du fira jul?
Först julbord hos farmor och farfar. Lite klappar och mys. Sen fortsätter vi efter bror och hans familj ut till Veras bror med fru. Där blir det tomte och mer mys.
På juldagen blir det julbord hos morbror och moster, träffa kusinerna och en massa mys.. Helgen består av mys!

God morgon

Snart dags för en kort arbetsdag, 10.00-14.00 och det låter helt ljuvligt. :D Dock lite städ runt 18.00 tiden.
Nu ska jag ta en snabb, men VARM dusch för att få upp värmen lite innan jag ska ut i ännu kallare väder.
Imorgon är det sista jobbdagen!!! :D

Kvinna försvunnen sen 1 vecka!!


Kvinna har varit försvunnen i 1 vecka!!

Började fundera varför polisen igår va utanför ett dagis jag jobbat på ute i bygden, såg dom när jag parkerade och skulle in till ett fritids intill.
Sen kommer det fram att en 78 årig kvinna där ute har varit försvunnen i en veckas tid och saknad först nu! Står i både Aftonbladet och Expressen. Nyss på nyheterna, men jag länkade lokaltidningen.
Det som göms i snö, kommer ju alltid fram i tö.. Läskigt det här!!

Tisdagsshopping

Charlottenberg idag för lite shopping.
Fick en billig grej till Maja och lite bling bling till Zuddas. <3 Fick även Tre Kronor box 3, som släpps 29/12!! Jag blev glad. :D

Och mer förkyld blev jag nu ikväll verkar det som, finns inget stopp i näsan. Men klagar INTE, det är bara en förkylning!

Gårdagens jobb blev enkelt, 23 barn skulle vi ha men hade 6!!!! Resten hade feber. Värsta epedemin på gång i den bygden.
Imorgon behövs jag inte ens, men ska va på ett annat ställe - som jag inte vill va på pga magsjukan. Men den går tydligen där jag va i måndags ändå. På torsdag vet jag inte än, skulle ha 4 barn då men får väl se hur många som är friska..
Maja va ju dålig natten till fredag, inget mer efter det så i söndags va vi alla hos farmor och farfar. Nu är Vera dålig så den här julen kan ju bli sjukt underhållande.....

Ska få upp ännu ett inlägg men det får få en egen plats!

...................

Jag vill inte jobba!!
En sån dag idag och jag har bara ingen lust. :/
Men inget att göra, det är bara att åka dit och hoppas på att tiden går fort. 12.00-17.30, fick en halvtimme längre + att jag sen måste städa och det kommer väl ta 1,5 tim iaf. *suck* 

Blev frågad om jobb imorgon, men tackade nej så då har jag bara lite städ. Onsdag 12.00-17.00 (+städ) och torsdag 8.00-17.00. Sen är det minsann jul, synd bara att den är över helgen!

Nu ska jag torka håret och fixa det sista innan jag måste åka.


Söndag och fjärde advent

Dagen är snart slut och jag har hunnit med lite ändå. Storhandlat, firat farmor på födelsedagen, lekt kurragömma med Maja, jobbat lite, skottat ett par ggr och fixat lite mer julgodis..
Imorgon blir det jobb igen, NOLL sugen att åka E18 i all denna snön men börjar tack o lov 12.00!

Får ju ont i magen av att tänka på det. :S Att det är ett helt nytt ställe jag ska på spelar mig ingen större roll den här gången inte.
Nu ska jag iaf ta en alvedon åt det här huvudet och bara softa.

Lördag och Robinson-final


ERIK SVEDBERG- vinnare av Expedition Robinson 2010
Tycker det blev så himla rätt!

Igår kväll hos storebror va trevligt. Smörgåstårta och varma bär med vit choklad på och vaniljglass. Inget fan av smörgåstårta men efterrätten va smarrig!
Kollade på lite videosnuttar med Maja som jag filmat lite då och då, framför allt Lucia-tåget då Johan jobbar i Norge under veckorna och missade det. Såå söt hon va alltså och duktig!

Allt va bara mys, men det hade tydligen slutat desto värre för lilltjejen, som spydde ner halva sängen under natten. :S Stackars liten! Känns ju lagomt bra då jag fick mig några blöta pussar under kvällen.. Men är det magsjuka så smittar det ju först när det brutit ut, så jag håller tummarna!
Hon har dock varit på topp under dagen, ätit massa och varit som vanligt. Så jag håller tummarna för hennes skull att det inte blir mer än det - i våras va hon nästan okontaktbar och det fick bli akuten med den lilla för dropp. Det va hemskt!

Jag är krasslig själv också. Har mått dumt från halsen och upp, jag som trodde att förkylningen jag hade inte blev värre! *suck*
Har dock gjort lite här hemma ändå, ingen stådning men det har blivit en plåt "Mormors Hemliga Kola" och lite klappinslagning.
Ska göra färdigt farmor och farfars dörrkrans nu och sen däcka framför en film har jag tänkt. :)

Helg igen - ska bli skönt

Igår va det minsann hopplöst att blogga, men nu funkar det igen. :)
Har jobbat färdigt för den här veckan och nu väntar pyssel. Ska sy upp julgardiner och fixa dörrkransar har jag tänkt.

Ikväll blir det till storebror och fira honom. :)

Dundersött Luciatåg

Jädra förkylning. :(
Knappt så att den förra jag hade va väck och så åker jag på en ny. Än så länge är den under stor kontroll och jag hoppas det stannar där. Inge kul dock..
Får sätta mobilen på 06.20 imorgon så jag kan känna efter hur jag mår ifall jag blir inkallad på jobb strax där efter. Så man inte tackar ja i all hast och egentligen inte orkar eller tvärt om, säger nej och strax därefter mår bra.

Nu i eftermiddag har jag, mamma och pappa varit på Majas dagis och sett på ett dundersött Luciatåg. Nån som gick och lekte, nån som snodde pepparkaka - men vår Maja, hon va som ett prima ljus och sjöng ända från tårna. <3 Hon va den som sjöng starkast och den enda som hörs av barnen i det jag filmade. *hihi* Stolt faster är man ju!
Hon kollade på mig med sina vackra ögon och jag bara njöt. <3

Jag har ju dessutom jobbat på hennes dagis 2 ggr och umgicks med några andra småtjejer också. En liten hängde över mitt knä och hennes mamma fattade ingenting - hänga över främlingar liksom... Hon kom ju på att jag ju faktiskt varit där då. :P Och en annan kom rätt som det va och pratade, visade och skulle ha hjälp med godispapper. :)

Mysigt va det. :)

...

Idag är jag trött, finns ju såna dagar och inte gjorde det korta arbetspasset mig piggare.
Tror minsann att det får bli lite slappande framför Tre Kronor ett tag, måste ju orka med Majas Luciafirande på dagis senare! :D Och även lite mer jobb.

Hungrig är jag också! Och mer ved måste in i kaminen så det blir varmt här.


Grattis Storebror

Blev akut måndagsjobb för mig idag.
Funkar det också, men borde få i mig ett antal pepparkorn nu. Inte för att det funkar men med tanke på att det blev ett hemskick idag så känns det bättre att ha nåt att tro på. :P

Och självklart ett stort megajätte GRATTIS till
                                                               som fyller 35 år idag! <3

Klapparna börjar arta sig :)

Nu börjar julklapparna arta sig här och jag börjar se slutet. "Bara" några svåra kvar..
Precis bokat julklapp till mamma, dyra konsertbiljetter och det blir inte mycket till födelsedagspresent till henne nästa år. :P Bror med familj och jag ska dela på det, en jättebra julklapp! Jag har lagt ut hela summan för 2 biljetter, känns ju sådär. *haha* Får ju pengar sen, för halva ena biljetten och sen även den andra. Löt ju köpa 2 för sällskapets skull.
Ska hämta dom imorgon och packa in. Älskar att packa in paket så julen är en riktig högtid även för den saken skull. *hihi*

Nu ska jag ta och slå in klappen till Vera. :)
Sen får det bli Tre Kronor innan sängen.. Kommer dock somna rätt fort efter det, en liten söt dam vaknade 06.15 idag. Inte mänskligt på en söndag! XD Fick in henne till mig 07.15 och då gick mamma och la sig igen. *haha*

Barnvakt <3

Är barnvakt åt den finaste. <3
Över natten ska hon va här och just nu har hon disco i hallen - tänder och släcker en lampa. :P

Va med dom till Karlstad förut, en sväng på IKEA och Bergvik. Så det blev några julklappar iaf. Har en del kvar och börjar få lite panik, det finns ju inte att köpa allt!
Nu är det snart mat här, framför TVn och Trolltider blir det tydligen. *hehe*

Fredagsjobb

Strax blir det jobb för min del. 3 timmar på Majas dagis, men hon själv är inte där.
3 tim är inte mycket men ändå liite pengar. Blir även 1,5-2 tim senare också, städning på ett annat dagis. Grymt tråkigt, men samma sak där - pengar.

Resan dit kommer bestå av EMDs Rewind, grymt album som inte går att sluta lyssna på! OCh sluta lyssna är inte heller nåt jag vill. <3

Harry Potter & dödsrelikerna

Nyss hemkommen från bion efter att ha sett Harry Potter & dödsrelikerna och jag vill se del 2 NU!!
Gillar verkligen trion i toppen, speciellt Ron för han är för rolig! :D
Nu får man vänta 1 år på nästa del, men jag hoppas att första delen kommer på dvd innan dess.

Nu väntar Robinson. Sen kanske lite Tre Kronor innan sängen.

Maria Wern

Nu ska jag ta och kolla på Maria Wern.
Kan liksom inte vänta till imorgon för jag vill se Reuben Sallmander. *hihi*
Sen ska jag ta sängen så jag orkar med en heldag med jobb imorgon - på mitt 10:e dagis, av totalt 12 som finns här! På kvällen blir det äntligen Harry potter & dödsrelikerna. :D Hoppas bara jag får biljetter.

Maria Wern va det nu, sen sängen.

Onsdagsfrostigt

Har jobbat en sväng och väntar nu på att det ska bli lite ljusare ute. Det är väldigt frostigt ute så jag tänkte ta lite foton. :)
Sen tänkte jag ta mig en tur till T-fors och försöka få mig box 3 av Tre Kronor. Hade det funnits nåt nr till den affären så hade man ju kunnar ringa och fråga innan, men inte så lätt utan.. Ingen vits att ens kolla i den här hålan innan, kanske Statoil har den men troligen inte.
Kanske lämnar bilen vid mammas jobb efter det och går hem trots kylan. Ta med kameran och fota lite då också. :)

Men nu ska jag spela in lite Let's Dance och kolla på QAF i väntan på ljuset ute. :)

EMD i Uddevalla - 4 december 2010

Väl där på Torp i Uddevalla hann vi med lite shopping. Julklappspussel till Maja, med 48 bitar vilket passar utmärkt till fasters lilla 3 åring. Hon är otrolig på det och lite utmaning behövs alltid. :)
Lite annat blev det också och då självklart EMDs Rewind!
Hamnar vid scenen strax före 14.00 och ställer mig direkt i signeringskön, som nr 5 i raden. Njuter av att få höra nya låtarna för första gången och dom spelades ju om och om igen. Fantastiskt album! 

Efter lite mer än en timme kommer dom 3 fina gående. Mattias är den första jag ser. <3
Dom sjöng 5 låtar; Jennie let me love you, YoungbloodAlone, What is love och Baby Goodbye.

Det roligaste med dagen:

- Mattias får veta att han har gylfen öppen, Danny kan inte sluta skratta och Erik fattar ingenting och sjunger "Fan är det med dig Danny".. Han såg ju inget när han satt bakom dom båda. XD Sen spårar Alone ur lite till. Underbart! *haha*

- Strackars Erik får sin vattenmugg vält över skrevet.. *hehe* Mikrofonsnubben va inte sen med att säga att han kissat på sig och det va vatten över hela Eriks plats vid bordet.

- Danny tryckte som galet på min kamera i väntan på blixten.. Blundade på första kortet så vi fick ta om och han missade visst att jag stängde av blixten. XD

Men bästa av allt va nog ändå att Mattias kände igen mig. *hihi*

Här kommer några få bilder från dagen. Inte så snyggt med märkningen, men man får se bakom det. :P 


..

..


Och självklart får det bli en video, som en tjej lyckligtvis filmat. Har kollat på den många ggr! <3
Kolla speciellt in från 0;45!

:D

Vill tacka Tina för fin kommentar om min nya header! :D Alltid kul att höra!
Svarar här då det inte fanns nån blogglänk eller annat - klart jag har bilden på Danny i större format och ska absolut fixa upp den! Kan dock inte få upp den nu ikväll då den måste märkas först, men lovar att fixa det imorgon. Slutar tidigt dessutom så har hela eftermiddagen fri för pill med bilder. :D


Måndag

Har jobbat några få timmar nu. Ska jobba lite till, fast det är senare.
Fotoklubben har julavslutning ikväll, men på en resturang som jag inte äter på.. Så det får va. Har ju tänkt sluta då jag inte tycker det är kul, men går på iaf första mötet nästa termin.

Men nu ska jag iaf ta och kolla på lite QAF. Inget jag tröttnar på oavsett hur många ggr det kollas på. :)

Ny header, med julig anda

Har pusslat ihop en ny header, en lite julig sådan. :)
Alla foton är tagna igår, 4 december, på väg ner och på Torp.



Ordet "blundis" är något D kallade mig för igår och jättekonstig är min kära kusins ordval om mig.. Älskar henne dock fortfarande. *hihi*
Jag blev nöjd med hela designen, den är väldigt enkel och det känns som om den skulle kunna funka hela julen. Och jag kan tänka mig att göra nåt liknande även efter. :)

Ska märka lite foton från gårdagen också, men nu ska jag ta och kolla på en film jag lånat från biblioteket. :)

Kärlek till Erik, Mattias och Danny <3

Rewind är ett fantastiskt album och jag överdriver inte det minsta. Strunta i va tidningarna än skriver och skaffa en egen uppfattning!

Uddevalla tur och retur är vad jag gjort idag och det va så underbart jag hade hoppats på! 
Stor kärlek till Erik, Mattias och Danny för idag. <3

4 december - kommer aldrig glömma

4 december
Just precis nu, fast för 1 år sen så stog Mikaela, Sara och jag utanför ett hotell i Sthlm och frös halvt ihjäl. Det va inte ens minusgrader, men busigt kallt blåste det från vattnet.
Väntade gjorde vi på dom 4 mest underbara artisterna i Backstreet Boys, vilket va värt varenda skakning! Många timmar blev det, men jag fick min allra högsta dröm sen 12 år uppfylld när jag rörde vid Brian på riktigt, hålla en arm om honom och samtidigt få det förevigat. <3
Kommer aldrig glömma det ögonblicket!
Självklart kommer jag heller aldrig glömma att Nick och AJ va där. Inget Backstreet Boys utan nån av dom!
Och konserten samma kväll sitter också fast i minnet och jag saknar hela den dagen!


Om man inte kollar, utan bara lyssnar på ljudet så hör man magin - alla sjunger med och jag älskar det.

Idag, ett år efter den där underbara dagen befinner jag mig just nu i Uddevalla och väntar på EMD! Och jag hoppas att träffen med dom lite senare idag blir lika minnesvärd som dom andra gångerna. <3 4 december är helt enkelt en sån där dag som bara kan älskas, precis som 5 augusti. *hihi*

There's a Place for Us

Imorse hos Malou i "Efter tio" va det premiär för EMDs nya musikvideo. Till låten There's a Place for Us, som för övrigt kommer va ledarmotivet till nya Narnia-filmen.



Och imorgon kommer Rewind!!

RSS 2.0